İstanbul Marmara Eğitim Vakfı (İMEV) Okuma -Yazma Seferberliği

20.06.2011

İstanbul Marmara Eğitim Vakfı (İMEV)

Okuma -Yazma Seferberliği

12. Belge Dağıtım Töreninde 75 yaşındaki Zekiye Kuş Gelini İle Sertifikasını aldı.

İstanbul Marmara Eğitim Vakfı (İMEV) 2001 yılında başlattığı

“Okuma - Yazma Seferberliği/Ana- Kız Okuldayız” Kampanyasını sürdürmektedir. İMEV’in bugüne kadar açtığı kurslarla 9862 yetişkin kişi okur-yazar belgesi aldı . Bunlardan 2166 kursiyer ilkokul diploması almaya hak kazanmıştır.

20/06/2011de Marmara Eğitim Kurumları Hasan Ali Yücel Konferans Salonunda bu yıl 12.si Okuma Yazma Seferberliği Belge Dağıtım Törenine Maltepe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cevdet Ergül, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Nail Çiftçi, İstanbul Marmara Eğtitim Kurumları Yönetim Kurulu Üyesi Melek Şimşek, İstanbul Marmara Eğtitim Kurumları Genel Müdürü Elif Şimşek, TC Maltepe Üniversitesi Fakülte Dekanlarının, İMEV Vakıf Müdürü Melike Oğuzhan, akademisyenler ve sertifika almaya hak kazanan öğrencilerin yakınlarının katılımı ile gerçekleşti

Törende Okuma Yazma Kurslarına katılan öğrenciler şiirler okudu, kısa ancak okumanın önemini vurgulayan bir oyun sergilendi ve Doğu’dan Batı’ya müzik grubunun enerjik performansı ile devam eden tören sertifikaların verilmesi ve ardından kokteyl ile tamamlandı.Bu yıl okuma yazma öğrenen kursiyer sayısı 401 olup, bunlarda 22’si ilkokul diploması aldı.

Sertifikasını gelini ile birlikte alanlar arasında en çok dikkat çeken ve takdir toplayan 75 yaşındaki Zekiye Kuş oldu 10 çoçuk 22 torun sahibi Zekiye Kuş törene katılanlardan azminden ötürü büyük alkış aldı.

Bir eğitim yılının ardından birçok başarılı projeye imza atan İMEV “Okuma - Yazma Seferberliği/Ana- Kız Okuldayız” Kampanyasını da başarıyla tamamladı. İMEV Vakıf Müdürü Melike Oğuzhan başarılarılı projeleri ile ilgili tebrikleri kabul etti.

Daha ayrıntılı bilgi için

Melike OĞUZHAN

İMEV Müdürü

Marmara Eğitim Köyü Maltepe Üniversitesi

34857 Maltepe / İSTANBUL

Tel:                  0216 626 1218

Faks:               0216 626 1078

e-posta:            [email protected]

www.imev.org

tumb

Kısaca İMEV

Kuruluş amacı eğitim ve sağlık alanlarında halkımıza hizmet vermek olan İstanbul Marmara Eğitim Vakfı (İMEV)  1997 yılında en büyük hedeflerinden biri olan T.C. Maltepe Üniversitesini ülkemize kazandırmıştır.

İMEV ilçemiz ve çevre ilçelerde yaşayan halkımıza eğitim ve sağlık alanlarında hizmet vermektedir. Kuruluşundan günümüze sürekli göç alan özellikle dar gelirli binlerce yurttaşımıza hizmet sunmaktadır. Vakıf, başta genç kız ve kadınlarımız olmak üzere zorunlu öğrenme çağını geçirmiş yetişkinlere yönelik açılan kurslar yurttaşlarımızın, eğitim düzeylerini artırarak yaşam kalitelerini yükseltmeyi amaçlamaktadır. Kurslar katılımcılara okuma yazma öğretmekte,  ilköğretim ve lise diplomaları almalarını desteklemektedir.

Vakfımız ayrıca istihdam yaratmak üzere seramik, çini, heykel ve el sanatları kursları da açarak kursiyerlerin mesleki beceri ve eğitim programlarından yararlanmalarına olanak sağlamaktadır. Kursiyerlere, çevre halkına ve öğrencilerimize sağlık taramaları yapmakta, gerektiğinde tedavilerini sağlamaktadır. “Kent Yaşamına Uyum Panelleri” ise göçle büyük kente gelen vatandaşlarını eğitim ve kültür yoluyla kente uyumlarını desteklemektedir.

Etkinlik Takvim

»
P S Ç P C C P

Haber Listesi

Bizden haberdar olun!

Sorularınız İçin

Haftaiçi 08:00 - 18:00 saatleri arasında sorularınızı sorabilirsiniz.

tıklayın.

Sosyal Ağlar